U bevindt zich hier: Home / Europa / Frankrijk / Noord Frankrijk/aanbieder/allcamps

Noord Frankrijk/aanbieder/allcamps

Lekker luieren op het strand? Flaneren langs de Franse badplaatsjes? Of toch liever wandelen in de Pyreneeën ? Frankrijk heeft het allemaal. Niet voor niets trekken Nederlanders in de zomer massaal naar de Camping in Frankrijk om daar te genieten van de zon, de heerlijke Franse cuisine en de prachtige natuur.

Als je gaat kamperen in Frankrijk is alles mogelijk! De sportievelingen kunnen avontuurlijk raften over de Durance, golfen in Bretagne of surfen op de golven van de Atlantische Oceaan. Wijnkenners halen hun hart op bij de druivenranken in Bordeaux en Languedoc. Voor de natuurliefhebbers zijn er volop mogelijkheden om in Frankrijk een camping te vinden midden in de bossen van de Ardennen of zelfs tussen de duinen van de Aquitaine-streek.

Klimaat en beste reistijd Frankrijk
Frankrijk heeft het ideale klimaat om te gaan kamperen. Het is erg groot en kent daardoor verschillende klimaattypen. Noord- en West-Frankrijk kennen zachte winters en zachte zomers, terwijl het in de berggebieden ’s winters koud is en in de zomer behoorlijk warm. Het zuiden van Frankrijk heeft een heerlijk mediterraan klimaat, met hete zomers en niet al te koude winters.
Hoewel veel campings in Frankrijk het hele jaar geopend zijn, is de zomer de beste reistijd om te gaan kamperen. Rond april begint het seizoen, dat in sommige toeristische streken wel tot oktober doorloopt. Het hoogseizoen is van half juli tot eind augustus, houdt dan rekening met drukte op de snelwegen.