U bevindt zich hier: Home / Europa / Hongarije

Hongarije

Met maarliefst tien Nationale Parken is Hongarije de ideale kampeerbestemming voor natuurliefhebbers. Paardrijden in de bossen, vissen langs de Donau of relaxen in een van de vele kuuroorden, in Hongarije is dat allemaal mogelijk. Ook watersportliefhebbers komen aan hun trekken: het Balatonmeer ligt midden in Hongarije en is het grootste meer van Europa.

Er zijn veel kuuroorden en warmwaterbronnen in uitgestrekte natuurgebieden te vinden, waarvoor je als bezoeker absoluut niet veel voor betaalt. Voor wat meer actie moet je bij het Balatonmeer zijn. Dit is een meer toeristische spot in Hongarije, een camping is dan ook niet moeilijk te vinden. Bijna alle watersporten worden op dit enorme meer beoefend, en in het stadje Síofok is het uitgaansleven echt de moeite waard.

De hoofdstad van Hongarije, Budapest, mag je niet missen! Slenter langs de Donau en loop een van de vele koffiehuisjes binnen. Hongaren zijn erg trots op hun muziek, een operavoorstelling moet je dus ook echt gezien hebben.

Beste reistijd en klimaat Hongarije
De droogste en warmste maand in Hongarije is september. Dat is dan ook de beste tijd om de camping in Hongarije op te zoeken. Het Hongaarse klimaat kent ’s zomers sowieso weinig regen, en de zomertemperatuur ligt gemiddeld rond de 26 graden Celsius. Tot en met oktober is het aangenaam vertoeven in Hongarije, daarna wordt het een stuk kouder en is het wachten op mei, wanneer de lente weer aanbreekt.