U bevindt zich hier: Home / Europa / Italië / Adriatische kust

Adriatische kust

Gaat u graag op vakantie naar campings? De Adriatische kust (Italië) is een mooi gebied met brede zandstranden en relatief warm zeewater. Met een boeiend achterland en de uitstekende Italiaanse keuken staat deze kustlijn garant voor een onvergetelijke vakantie. Geen wonder dat veel mensen hier jaarlijks terugkeren.

Eenvoudige of luxe campings
De Adriatische kust van Italië is wat ons betreft de vakantiebestemming bij uitstek. Hier vindt u namelijk vele campings met uitstekende faciliteiten. Kampeerterreinen waar u met uw tent en caravan welkom bent, maar ook campings met compleet ingerichte bungalowtenten. Denk aan echte bedden, een goede keuken, tuinmeubiliair en genoeg elektra. Dit is een ideale en relatief goedkope oplossing voor wie de luxe van thuis met die gezellige campingsfeer wil combineren.

Ook zijn er campings aan de Adriatische kust van Italië met luxe stacaravans. Qua comfort gaan deze nog een stapje verder. Vaak zijn deze stacaravans allemaal uitgerust met airconditioning, wat in de Italiaanse zomer wel een pré is. Net als wie in bungalowtenten logeert, profiteert u ook hier weer van de sfeer en faciliteiten van een vier- of vijfsterrencamping.

Veel bezienswaardigheden aan de Adriatische kust
Een verblijf in één van de campings aan de Adriatische kust geeft u de kans om Italië op uw gemak te verkennen. U hoeft nooit ver te rijden om een historisch stadje of een majestueus kasteel te bezoeken. Bezoek Montmelo, het thuis van Ferrari. Of ga eens kijken in Bologna, een prachtige stad. Het stadstaatje San Marino is ook een bezoek waard. En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden; eigenlijk teveel om op te noemen! Bij de recepties van de campings informeert het personeel u desgewenst over de lokale attracties.

Populair bij jongeren
Campings aan de Adriatische kust van Italië zijn populair bij jongeren. Dit komt door de combinatie van het strand en het bruisende nachtleven. Vooral in de buurt van Rimini zijn de discotheken de hele nacht open.

Voor wie liever geen discotheek op de camping heeft, maar ook voor wie hier juist wél interesse in heeft, is CampingKeuze een ideale website. Met de duidelijke beschrijvingen van alle campings aan de Adriatische kust van Italië komt u niet voor verrassingen te staan. U ziet precies welke faciliteiten er zijn en de beoordelingen van eerdere gasten helpen u bij het maken van uw keuze.

Andere plekken in Italië
U zoekt natuurlijk naar campings aan de Adriatische kust omdat u van Italië houdt en graag aan het water zit. Wat dat betreft zijn er ook andere regio’s in Italië die interessant zijn voor een vakantie. Denk hierbij aan campings aan de Bloemen Riviera en campings op Sardinië. Deze liggen vrijwel allemaal direct aan zee. Reist u met kleine kinderen en vindt u de zee misschien wat riskant, overweeg dan eens de campings bij Lago Maggiore, een idyllisch meer in het noorden van Italië.