U bevindt zich hier: Home / Europa / Italië / Lago Maggiore

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een meer dat voor het grootste gedeelte in Noord-Italië ligt. Een puntje van Lago Maggiore ligt in het Italiaanstalige deel van Zwitserland. Na het Gardameer is dit het grootste meer van Italië en tevens een populaire bestemming voor vakantiegangers uit o.a. Nederland.

Rond het meer vindt u allerlei accommodaties, maar de campings aan Lago Maggiore voeren toch wel de boventoon. En dat is goed nieuws voor wie in de zomer graag een tent opzet of in een stacaravan op vakantie gaat. Op deze site maken wij u wegwijs rond Lago Maggiore en helpen wij u de camping te vinden die het beste bij u past.

Een exotische bestemming
De adel die hier in de negentiende eeuw massaal neerstreek, importeerde allerlei exotische planten voor hun botanische tuinen. Hiertoe behoren palmen die inmiddels overal rond het meer staan. Ook zult u op iedere ansichtkaart pontificaal een palmboom zien staan. Een bijzonder gezicht, want Lago Maggiore ligt toch vrijwel in de Alpen, waar het ’s winters behoorlijk koud kan worden. De matigende invloed van Lago Maggiore op het klimaat maakt deze exotische beplanting echter mogelijk.

Cultuur en prachtige uitzichten
De campings aan Lago Maggiore vormen een goede uitvalsbasis voor excursies rond het meer of naar Toscane. Of u zichzelf nu in de historie van de regio wilt onderdompelen, het culinaire aanbod, een themapark zoekt of actief wilt zijn in de natuur, de omgeving van Lago Maggiore biedt voor elk wat wils. Daarom is deze bestemming ook zo geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het natuurpark Lagoni di Mercurago is een waar paradijs voor fietsliefhebbers, en dan in het bijzonder de mountainbikers. Verschillende excursiebedrijfjes bieden interessante dagtochten.

Met een kabelbaan kunt u naar de top van de Mottarone bij Stresa gaan. Hiervandaan geniet u van een spectaculair uitzicht over niet alleen Lago Maggiore, maar ook over meren in de omgeving. Vanaf dezelfde berg, maar dichter bij Cimetta, kunt u paragliden.
Bezoek ook eens met een rederij het Isola Bella, het ‘Mooie Eiland’. De rijke Graaf Carlo III Borromeo kocht dit eilandje in 1630 en bouwde er een kasteel, waar een prachtige terrastuin bij is aangelegd. Dit eiland en enkele eilandjes in de buurt luisteren nu naar de naam Borromeïsche eilanden.

In het zuidelijke gedeelte van Lago Maggiore ligt Arona, een plaats met 15.000 inwoners. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over het meer richting het noorden. De familie Borromeo, waarvan Graaf Carlo III deel uitmaakte, bezit hier een groot park dat gratis toegankelijk is. Vlakbij het dorpsplein vindt u een strand waar u heerlijk in het meer kunt zwemmen.

Vergelijk campings aan Lago Maggiore
U heeft zoveel keuze uit campings aan Lago Maggiore, dat het soms moeilijk kan zijn om door de bomen het bos te zien. Wat dat betreft bent u aan het juiste adres bij CampingKeuze. Wij helpen u met het vergelijken van campings. Lago Maggiore-gangers vinden op die manier snel het kampeerterrein dat het beste bij hen past.
Ook als u graag in een compleet ingerichte bungalowtent of een luxe stacaravan overnacht, kunt u op deze campings terecht.