U bevindt zich hier: Home / Europa / Italië / Toscane

Toscane

Toscane is één van de regio’s die aanspraak maakt op de titel ‘het echte Italië’. Hier staat de toren van Pisa, hier worden de beste wijnen van Italië gemaakt en hier vindt u voorbij elke heuvel een middeleeuws stadje met vaak een eigen kasteel. Ook bijzonder is de aanwezigheid van vele kuuroorden en badhuizen, waarin u heerlijk tot rust komt en de beste schoonheidsbehandelingen geniet.

Toscane is één van de mooiste gebieden van Italië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze regio populair is bij vakantiegangers. Gelukkig is er een groot aantal campings in Toscane, waardoor u een ruime keuze hebt. Zo kunt u besluiten aan de Middellandse Zeekust te gaan kamperen, of juist voor de rust en ruimte in één van de natuurgebieden van Toscane kiezen.

Ruime keuze uit campings
Kiest u graag voor de gunstige prijzen en de gezelligheid van campings? Toscane is misschien wel de Italiaanse regio met de meeste campings. Deze variëren van klein en eenvoudig tot groot, luxe en van alle gemakken voorzien. Op de site CampingKeuze geven wij u een compleet overzicht van campings in Toscane en helpen wij u de camping te vinden die het beste bij u past.

U hoeft trouwens niet per se te kamperen. Ook als u niet over een tent, vouwwagen of caravan beschikt, bent u op vele campings in Toscane gewoon welkom. In de goedkope stacaravans of bungalows kunt u prima overnachten, terwijl u toch van de gezelligheid en de faciliteiten van de camping profiteert.

Verken de schitterende regio
Tijdens uw vakantie op één van de campings in Toscane heeft u de gelegenheid om deze regio te verkennen. Twee bekende steden zullen u meteen opvallen wanneer u de kaart van Toscane bekijkt: Pisa en Florence. Deze lenen zich uitstekend voor een dagtocht, waarbij u zich zult verbazen over de prachtige bouwwerken en kunstvoorwerpen in de lokale musea. Ook Lucca is een bezoekje waard.

Daarnaast komen natuurliefhebbers in Toscane aan hun trekken. Zo kent deze regio maar liefst 120 officiële natuurgebieden. De Apuaanse Alpen in het noorden van Toscane reiken tot 2000 meter en nodigen uit tot stevige wandelingen. De grotten van Antro del Corchia, ook in deze bergen zijn de diepste in Italië en maken een even diepe indruk op hun bezoekers. Het eiland Elba ligt vlak voor de kust. Veel van de campings in Toscane liggen zelfs op dit eiland, dat heerlijke stranden en uitgestrekte olijfgaarden kent.

Bezoek ook eens één van de vele wijngaarden. Chianti is de bekendste van de wijnstreken in Toscane, en hier bent u van harte welkom voor het proeven van wijn direct bij de wijnboer. Dit is tevens een prima gelegenheid om de culinaire hoogtepunten van Italië te ervaren, dus bestel er gerust een heerlijk bord pasta of risotto bij!

U ziet het: Toscane staat garant voor prachtige en onvergetelijke ervaringen. Campings in Toscane vormen een ideale uitvalsbasis voor deze dagtochten. Dus waar wacht u nog op? Bekijk meteen het grote aanbod van campings in Toscane bij CampingKeuze.