U bevindt zich hier: Home / Europa / Italië / aanbieder/vacansoleil-camping-holidays

aanbieder/vacansoleil-camping-holidays

Op zoek naar zonovergoten stranden, fascinerende eeuwenoude cultuur en heerlijk eten? Dan is de Camping in Italië de ideale vakantiebestemming! Tot rust komen aan het Gardameer en genieten van de prachtige omliggende natuur, of juist een strandvakantie in Rimini en ‘festa’ tot zonsopgang, in Italie kan het allemaal.

Om nog maar te zwijgen aan de schatkamer aan kunst die Italie rijk is. In fascinerende steden als Florence, Napels, Milaan en de hoofdstad Rome word je bedolven onder de boeiende Italiaanse cultuur. Breng eens een bezoek aan Vaticaanstad, woonplaats van de Paus, of geniet van de sprookjesachtige sfeer in het romantische Venetië.

Ook kamperen het platteland is zeker de moeite waard. Idyllische dorpjes worden prachtige natuurlandschappen. In het Noorden vind je de majestueuze Alpen, en steeds meer naar het zuiden de glooiende olijfboomgaarden van Umbrië en Toscane en het ruwe landschap van Zuid-Apennijnen. Een boeiende omgeving is dus gegarandeerd bij een verblijf op de camping in Italië.

Het grootste deel van Italie heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers (gemiddelde temperatuur 27 graden Celsius) en zachte winters.

Klimaat en beste reistijd Italie
Over het algemeen geldt in Italië: hoe zuidelijker de bestemming, des te warmer en droger het klimaat. De beste tijd om op de camping in Italië te vertoeven is in de zomermaanden, van begin mei tot en met eind september. Dan is het overal aangenaam qua temperatuur. Na september koelt het vooral in Noord- en midden Italië snel af.