U bevindt zich hier: Home / Europa / Kroatië / Istrie

Istrië

In het noorden van Kroatië ligt het prachtige schiereiland Istrië. De kust van deze streek wordt gekenmerkt door de vele vissersplaatsjes, prachtige baaien en het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Meer in het binnenland vind je de rust van pittoreske boerendorpjes en bosrijke landschappen. Geen wonder dat het steeds drukker wordt op de camping in Istrië!

Bezienswaardigheden Istrië
Istrië biedt naast een zonovergoten kustlijn ook een beeldschone natuur. De 92 watervallen van Plitvice verbinden maarliefst 16 meren in Istrië. Dit prachtige gebied staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt omringd door vele mooie campings. Istrië is ook cultuur. Invloeden van de vele voormalige bezetters van Kroatië zijn nog altijd zichtbaar in de architectuur van bijvoorbeeld de hoofdstad van Istrië, Pazin. Ook de shopaholics komen in Istrië aan hun trekken. In de chique badplaatsen Umag en Opatija zijn de mooiste boetiekjes te vinden op het gebied van mode.

Eten en drinken Istrië
Hoewel de Kroatische keuken niet erg bekend is in Nederland, kun je heerlijk eten in Istrië. Door de ligging is deze streek ook op culinair gebied sterk beïnvloed door de Italiaanse keuken. Verse vis en schelpdieren staan op de menukaart in Istrië, probeer vooral eens de Kvarner Buzara (verse gamba’s in een traditionele tamatensaus en ui). Ook zijn er een aantal uitstekende pizzeria’s te vinden. Deze vind je vaak in de buurt van de camping in Istrië.