U bevindt zich hier: Home / Europa / Kroatië / aanbieder/allcamps

aanbieder/allcamps

De prachtige natuur en het mediterrane klimaat hebben Kroatië binnen no-time tot een van populairste kampeerbestemmingen gemaakt. Rotsachtige kusten met prachtige zandstranden en azuurblauwe Adriatische zee vormen een groot contrast met de bosrijke natuur bij de watervallen van Plitvice.

De bekendste badplaats in Kroatië is Porec, dat niet onderdoet voor de Spaanse Costa del Sol. Daarnaast bieden de 1200 eilandjes rondom Kroatië vele watersportmogelijkheden. Kroatië barst van de cultuur en monumenten, cultuurliefhebbers halen hun hart op bij de Euphrasiusbasiliek in Porec, het best bewaard gebleven monument ter wereld van de Byzantijnse architectuur. De vele historische dorpjes langs de kust en in het binnenland, de prachtige bossen rondom de Plitvice meren en de gastvrijheid van de bevolking maken je vakantie op de camping in Kroatië onvergetelijk.

Klimaat en beste reistijd Kroatië
Kroatië heeft de zonnigste kust van Europa! Hier heerst een Middellandse Zeeklimaat met heerlijk warme zomers, ideaal dus voor een vakantie op de Camping in Kroatië. Kroatië kent langs de kust zachte winters, in het binnenland koelt het wel flink af en zijn de winters streng. De zomer is beste tijd om te kamperen in Kroatië. De campings zitten in juli en augustus dan ook stampvol. In het voor- en naseizoen is het weer ook aangenaam en is het vooral in de populaire kustplaatsjes iets minder druk.