Blog

Kamperen en Survivallen in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen bevinden zich op een steenworp afstand van ons eigen Nederland, maar de bergachtige omgeving, de kabbelende beekjes, de groene heuvels, de oude stadjes, zijn zo verschillend van onze eigen omgeving dat je je in een ver land waant. Niets is minder waar, vanaf midden Nederland zit je binnen 2,5 uur ver in de prachtige Belgische Ardennen.

Lees meer »

De 4 topcampings van Italië

Heeft u plannen om te gaan kamperen in Italië, maar heeft u geen idee welke camping u moet kiezen? Wij hebben een aantal campings voor u geselecteerd waar u het uitstekend naar uw zin zult hebben en waar u optimaal kunt genieten van uw kampeervakantie.

Lees meer »

Op een autovakantie naar Frankrijk

Alhoewel er 1001 vakantiebestemmingen zijn om uit te kiezen, reizen elk jaar vele Nederlanders toch weer af naar het vertrouwde Frankrijk voor een welverdiende vakantie.

Lees meer »

De 5 beste campings en bungalowparken in de Benelux

Heb je plannen om binnenkort te gaan kamperen in de Benelux? Dan wil je natuurlijk wel terecht komen op een leuke camping of bungalowpark. Er zijn natuurlijk veel bungalowparken te vinden en dat maakt de keuze soms lastig. Om je daarbij te helpen hebben wij de 5 beste campings en bungalowparken in de Benelux voor jou geselecteerd. Dat maakt het voor jou net wat gemakkelijker om een keuze te maken!

Lees meer »

Zorg ervoor dat uw caravan altijd gebruiksklaar is

Goede en regelmatige controle en onderhoud aan uw caravan is van groot belang, zodat deze altijd gebruiksklaar is als u er vanwege het mooie weer even tussenuit wilt. Zo moet de caravan na ieder gebruik worden schoongemaakt en, bij een langere stalling, van een nieuwe waslaag worden voorzien. Ook moet onder meer de watertank grondig worden gereinigd en de vitale onderdelen worden nagelopen. Vooral de banden zijn belangrijk, want die dragen de gehele caravan. Ga snel naar Tirendo als uw banden aan slijtage onderhevig zijn of lichte scheurtjes of barsten vertonen.

Lees meer »

Tips voor een korte kampeervakantie in Italië

Wanneer je graag een korte kampeervakantie in Italië wilt doorbrengen, dan zijn er voldoende mogelijkheden! In de buurt van Rome zijn diverse campings te vinden die geschikt zijn voor een korte kampeervakantie. Italië is natuurlijk het land van de zon en een aangenaam klimaat. Hier volgen een aantal tips die je verder kunnen helpen.

Lees meer »

Goed verzekerd kamperen

Kamperen is in Nederland nog steeds de meest gekozen vakantievorm van allemaal. Heerlijk met het gezin of samen weg uit de dagelijkse hectiek en zorgen en in de vrije natuur, omgeven door gezelligheid en eenvoud samen genieten. Toch moet je van te voren wel duidelijk hebben wat er allemaal nodig is op vakantie. Welke verzekeringen zijn er nodig? Je wilt natuurlijk niet voor verassingen komen te staan en enorme kosten maken voor je ontspannen vakantie.

Lees meer »

Kamperen of Vakantiehuisje?

Beide manieren van vakantievieren hebben zo zijn voor- en nadelen. Zo kun je er voor kiezen met je roze rolletje toiletpapier over de camping te hollen, op zoek naar het dichtstbijzijnde toiletgebouw. Te douchen in een net iets te kleine douchecabine, met als gevaar dat al je kleren ook mee ‘gedoucht’ worden. Dan toch liever een vakantiehuisje?

Lees meer »

Goede caravanbanden dragen bij aan veilig rijden!

Een wiel van een caravan bestaat uit een velg en een band. De banden moeten aan een aantal wettelijke regels voldoen, voordat zij de weg op mogen. Naar aanleiding van die wettelijke regels geven wij u graag een aantal adviezen.

Lees meer »

De krant CampingVizier bestaat 5 jaar!

We schrijven April 2007, na een voorbereiding van enkele maanden rolt uiteindelijk de eerste editie van de krant CampingVizier van de persen. De vele inspanningen hebben uiteindelijk geleid tot een mooie eerste editie, mede te danken aan de grootte schare adverteerders die ons het vertrouwen gaven, en vele hiervan staan er sindsdien nog steeds iedere maand in.

Lees meer »