Kamperen of Vakantiehuisje? | Campingkeuze

Kamperen of Vakantiehuisje?

Beide manieren van vakantievieren hebben zo zijn voor- en nadelen. Zo kun je er voor kiezen met je roze rolletje toiletpapier over de camping te hollen, op zoek naar het dichtstbijzijnde toiletgebouw. Te douchen in een net iets te kleine douchecabine, met als gevaar dat al je kleren ook mee ‘gedoucht’ worden. Dan toch liever een vakantiehuisje?

Kamperen doe je dan ook niet voor de luxe, dat is echt een activiteit. Het kamperen IS de vakantie. Juist omdat je zo weinig luxe hebt en je dus nog echt een beetje kunt bezighouden met de basale dingen van het bestaan (zorgen dat er ‘s avonds een potje eten staat en een bed om in te kruipen), niet afgeleid door radio of televisie of kranten, rinkelende telefoons en piepende computers, maar gewoon heerlijk met alleen je eigen gezinnetje doorbrengen in de natuur. Kamperen is natuurlijk ook hele dagen genieten van de buitenlucht, gezelligheid rond het kampvuur samen met de buren en ’s avonds sterren kijken tot je er duizelig van wordt. 

Sommige mensen houden van het back-to-basics-idee. Dat brengt een oergevoel in hen boven. De kinderen maken bovendien snel vriendjes op de camping en het is goedkoper dan een hotel. Het is natuurlijk ook patroondoorbrekend: een leven op de camping is anders dan het reguliere leventje thuis. Maar juist daarom ervaren sommigen het als ‘werk’ en gaan voor de luxe van een vakantiewoning op een mooie locatie.

Een vakantiehuisje is vaak van alle gemakken voorzien, vaatwasser en wasmachine zijn geen overbodige luxe meer. In een huisje ben je wel meer op jezelf aangewezen en zul je misschien minder snel contact met de buren hebben. Ook zul je sneller binnenzitten als het weer even tegenzit.


Maar aan de andere kant regen deert je niet en 's nachts lig je heerlijk in een echt bed. Zo zijn er natuurlijk nog vele vergelijkingen te maken. Het is gewoon een kwestie van smaak, de een vindt de natuur lekker, de ander luxe… en het heeft ook te maken met herinneringen, als je opgegroeid bent met vakanties en daar goede herinneringen aan hebt, zal zo’n zelfde soort vakantie dat fijne gevoel weer in je oproepen. Er is hierin geen goed of fout, geen ‘beste’ vakantiebesteding. Want, kamperen of een vakantiehuisje : it’s up to you!