Tips voor een korte kampeervakantie in Italië | Campingkeuze

Tips voor een korte kampeervakantie in Italië

Wanneer je graag een korte kampeervakantie in Italië wilt doorbrengen, dan zijn er voldoende mogelijkheden! In de buurt van Rome zijn diverse campings te vinden die geschikt zijn voor een korte kampeervakantie. Italië is natuurlijk het land van de zon en een aangenaam klimaat. Hier volgen een aantal tips die je verder kunnen helpen.

Caping Fabulous op 10 kilometer afstand van Rome

Vanuit de camping kun je prima een bezoek brengen aan Rome zelf. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend terecht op Camping Fabulous. Dit is een prachtige camping en ligt tussen Rome en de kustplaats Ostia in. Het is maar 10 kilometer bij het centrum van Rome vandaan. Ook is het mogelijk om een stacaravan te huren op deze camping. Ideaal wanneer je met het gehele gezin op vakantie gaat naar Italië.

Diverse campings nabij Rome

Er zijn nog veel meer campings dichtbij Rome. Zo kun je bijvoorbeeld prima terecht op Camping I Pini. Dit is een echte familiecamping. Het is een rustige camping en ligt ongeveer 30 kilometer bij Rome vandaan. Wanneer je graag wat luxer wilt kamperen, dan kun je ook prima terecht op Camping Flaminio. Deze viersterren camping ligt aan de Tiber en is maar 5 kilometer bij Rome vandaan.

Wees slim en boek op tijd een camping

Natuurlijk kun je ook op de bonnefooi naar Rome gaan, maar dit is niet aan te raden in het hoogseizoen. Dan heb je namelijk kans dat alle campings volgeboekt zijn. En dat zou ontzettend jammer zijn! Er zijn namelijk voldoende campings vlakbij Rome te vinden waar je prima vooraf kunt boeken. En vergeet het vervoer natuurlijk ook niet. Tegenwoordig zijn er heel veel voordelige vliegtickets waarmee je naar Rome kunt. Deze tickets naar Rome kun je heel gemakkelijk online boeken.

Met bovenstaande tips kun jij op weg naar een geslaagde korte kampeervakantie in Rome!