Zorg ervoor dat uw caravan altijd gebruiksklaar is

Goede en regelmatige controle en onderhoud aan uw caravan is van groot belang, zodat deze altijd gebruiksklaar is als u er vanwege het mooie weer even tussenuit wilt. Zo moet de caravan na ieder gebruik worden schoongemaakt en, bij een langere stalling, van een nieuwe waslaag worden voorzien. Ook moet onder meer de watertank grondig worden gereinigd en de vitale onderdelen worden nagelopen. Vooral de banden zijn belangrijk, want die dragen de gehele caravan. Ga snel naar Tirendo als uw banden aan slijtage onderhevig zijn of lichte scheurtjes of barsten vertonen.

Controleer regelmatig het exterieur en de onderkant van de caravan

U dient het exterieur van uw caravan regelmatig na te lopen op schade aan het chassis, scheuren en roestvorming. Het is tevens belangrijk om onder de caravan te kijken, om te zien of deze vrij is van beschadigingen. Het laatste wat u wilt is een schrapend geluid horen onder het rijden. Check ook uw caravan op rottend hout, onbeschermde bedrading en of alle leidingen en slangen onder de caravan in goede staat verkeren.

De banden zijn het voornaamste onderdeel van uw caravan

Misschien wel het voornaamste onderdeel om in de gaten te houden, zijn de banden van de caravan. Zonder goede kwaliteit banden loopt u het risico dat u uw eindbestemming niet zonder problemen haalt. De banden moeten worden gecheckt op schade én op de juiste bandenspanning, daar dit grote invloed heeft op de veiligheid, het rijcomfort bij het trekken van de caravan en de handling. Banden op de juiste spanning rollen soepeler en zorgen voor minder energieverbruik. U bespaart hiermee dus ook op brandstofkosten.

Check uw banden als de caravan lang in de stalling staat

Met goede kwaliteit banden kunt u met uw auto en caravan op een beheerste manier remmen en gas geven en de kans op ongevallen reduceren. Als uw caravan lang in de winterstalling staat, is het noodzakelijk om ze goed na te lopen op schade. Want als u straks met caravan de snelweg op gaat en de banden lange tijd het gewicht van de caravan moeten dragen, loopt u onderweg het risico op een klapband.

Loop ook het caravaninterieur na om probleemloos op pad te gaan

Het is het beste om de accu van de caravan op een warme plek in huis op te bergen en deze regelmatig op te laden. Dan functioneert deze prima als u er weer met de caravan op uittrekt. Controleer ook alle apparaten en toestellen in de caravan op hun werking, zodat u niet onderweg wordt verrast door een disfunctioneren. De watertank moet worden gevuld en het gas en elektra worden gecheckt. Kijk gelijk even naar de EHBO-kit, brandblusser, rookmelder, toiletsysteem trekhaak om een plotselinge trip in alle ontspannenheid te kunnen maken.