Kampeerbestemming uitgelicht: Costa Dorada

Bekend om de fantastische stranden, vind je in het noorden van Spanje aan de oostkust de Costa Dorada. Deze kuststrook van Catalonië strekt zich maar liefst uit over 200 kilometer. Dankzij de vele prachtige stranden wordt het ook wel de ‘Gouden Kust’ genoemd. In dit artikel lichten we deze prachtige kampeerbestemming uit!

 

Spanje is natuurlijk het land bij uitstek voor zon, zee en strand, er zijn vele costa’s waar je als toerist uit kunt kiezen. Toch is er veel verschil tussen de costa’s en kan zelfs de temperatuur van de zee licht verschillen. 

De Costa Dorada is voor de toeristen die willen genieten van de zon, de zee en het strand een van de meest geliefde keuzes. Er zijn op enkele plaatsen oncomfortabele delen waar het rotsachtig is, maar buiten dat zijn er prachtige stranden. Overdag is de temperatuur een aangename 20 tot 26 graden Celsius en je hebt weinig kans om in een regenbui terecht te komen. Het perfecte vakantieweer dus!

Mocht je meer het binnenland in willen dan tref je bergen en bossen. Waar de Ebro-Rivier uitkomt aan de kust tref je ook het bijzondere lagune- en delta gebied. Bekende plaatsen aan de kust zijn Cambrils en Salou maar de grootste verstedelijkte regio is met 700.000 inwoners Tarragona. 

Het bruisende stadsleven of een idyllisch dorp

Tarragona heeft als hoofdstad van de provincie en belangrijkste plaats veel te bieden aan toeristen. 2000 jaar geleden was de haven van Tarragona voor de Romeinen van grote waarde. Het amfitheater en het El Puente del Diablo-aquaduct zijn hier overblijfselen van. 

In het centrum van de stad vind je nog meer terug van de Romeinse architectuur, zo staan er nog delen van de verdedigingsmuren. Verder vind je de Santa-Mariakathedraal en een bekend archeologisch museum in Tarragona. Als je vanuit Tarragona zuidwaarts reist, tref je op zo’n 20 kilometer afstand een kleiner havenplaatsje, Cambrils. Elke dag kun je nog vis kopen dat net uit de zee is gehaald en de haven ligt vol met vissersboten. Ze hebben de traditionele visserijcultuur gekoppeld aan het toerisme. 

Verder vind je musea, prachtige parken en oude kerken. Niet ver van Cambrils ligt Salou, hier is het toerisme veel massaler ook al is de plaats kleiner. Er zijn kerken en oude gebouwen te bezoeken die zeker de moeite waard zijn, toch staat Salou vooral bekend om het bruisende nachtleven en de prachtige kust. Salou heeft de drukstbezochte stranden van de Costa Dorada, er zijn namelijk dingen te doen voor alle leeftijden. Met name het langgerekte Llevant-strand is enorm populair en veruit het drukst. 

Maar liefst negen kilometer zandstrand vind je bij Cambrils, ook zijn er fantastische wandelroutes, die je langs de Middellandse Zee leiden. Een ander strand van formaat vind je rond l’Ametlla de Mar, een vissersdorpje, hier is ook een stukje gereserveerd voor nudisten, namelijk Playa El Torn. 

Als je graag de natuur in trekt kun je verschillende nationale parken bezoeken en de Ebro-delta; een beschermd gebied. 

Kies uit één van de spectaculaire waterparken aan Costa Dorada. 
Het grootste attractiepark van Spanje is PortAventura World en vindt je bij Salou. Dit park is van Europa een van de meest bezochte parken. Er zijn golfbanen, toeristenvoorzieningen en themagebieden. Naast PortAventura ligt Costa Aribe Aquatic Park, een waterpark. 

Met het hele gezin kun je voor waterpret ook terecht bij Aqualeon, wat juist weer bij Tarragona ligt. In Aqualeon is ook een dierentuin gevestigd en worden shows opgevoerd. Aquapolis is een andere optie, dit ligt in de buurt van La Pineda. Aquapolis is ook een waterpark met spannende attracties en een zwemparadijs voor de kids. Opzoek naar een goede camping? Camping Playa Montroig is een kindvrindelijke en geliefde bestemming bij de campingkeuze.nl bezoekers!

Hopelijk hebben we je overtuigd dat dit je campingbestemming van 2018 wordt!