Op vakantie met de auto, huur een goedkope auto

Kijk jij ook uit naar een goede vakantie? Als je op vakantie gaat is het natuurlijk prettig om niet afhankelijk te zijn van anderen. Je wilt graag op je eigen tijd verschillende attracties bezoeken en je wilt gaan naar plekken die jou interesseren. Als je met je gezin of een groot gezelschap op vakantie gaat is het natuurlijk handig om een voertuig te huren. Het maakt niet uit als je voor een weekendje eruit gaat of voor een langere periode. Een eigen auto op vakantie betekent vrijheid. Ook zijn auto’s bij verhuurbedrijven al verzekerd en technisch nagekeken, waardoor je onbezorgd op vakantie kunt gaan. 


Geschikte auto

Autoverhuurders hebben een uitgebreide keus aan verhuur auto’s. Er zijn verschillende modellen en merken auto’s. Heb je een busje nodig of een gewone personenauto? Het is geen probleem. Ook voldoen de auto’s aan specifieke vakantiebestemmingen. Ga je op vakantie naar een ski-resort dan kun je bij de huuraanvraag aangeven sneeuwbanden te willen.

Diefstalverzekering

Als je op vakantie gaat ben je in een land die je niet kent. Ga je dus met je huurauto en parkeer je deze dan is het goed om te weten dat de auto een theft protection verzekering heeft. Ben je het slachtoffer van diefstal dan wordt de financiële schade gedekt. Het is dus een geruststellende gedachte als de TP-verzekering is inbegrepen.

Ongelimiteerde kilometers

Tijdens je vakantie kun je nooit precies weten hoeveel kilometers je gaat rijden. Je wilt de omgeving verkennen en de toeristische plekken bekijken. Als je een auto huurt betaal je meestal ook niet voor de extra kilometers, omdat je een ongelimiteerd aantal kilometers krijgt.

WA-dekking

Een goede wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is nodig om zorgeloos op vakantie te kunnen gaan. Autoverhuurbedrijven zijn dus verplicht om een verzekering aan te sluiten voor al hun voertuigen. Breng je schade toe aan anderen of hun voertuig dan kan dit flink in de kosten lopen.

Een auto huren bij een verhuurbedrijf is dus veiliger en je hebt ook meer vrijheid om te reizen met een auto. Je kunt verschillende attracties bezoeken en daar blijven hoelang je wilt. Je bent niet afhankelijk van de bus of van anderen. Ook zijn verhuur auto’s vaak verzekerd en technisch goed onderhouden. Je hoeft je dus niet druk te maken over pech of als de auto wordt beschadigd. Bij pech leveren autoverhuurbedrijven kosteloos een andere auto. Aanvullend kun je meestal een auto huren op een plek en hem inleveren op een andere plek, wat meer opties biedt voor jouw reis. Dit hangt wel af bij welke autobedrijf je je auto huurt. Ga je dus binnenkort op vakantie? Dan kun je een auto huren.