U bevindt zich hier: Home / Europa / België / Wallonië

Wallonië

Wallonië is de zuidelijke deelstaat van belgie, waar overwegend Frans gesproken wordt. De Provincie, Luxembourg, Liege, namur, Hainaunt en Brabant Wallon maken deel uit van deze provincie. Wallonië is de ideale plek om te ontspannen en overal tussenuit te zijn. Waterparken en kuuroorden zorgen voor een optimale ontspanning... waarna de tijd zich keren kan. Wallonië biedt namelijk ook tal van mogelijkheden voor sport en avontuur. Mountainbiken, kanoen, abseilen, klimmen, paardrijden en meer.

Aan feesten komen ze in Wallonië ook niets te kort, Carnavallen, De Reuzen, Vreugdevuren en Waalse feesten zijn slechts enkele voorbeelden.

Eten en drinken in Wallonië
Een tapist, dat kent menig man in Nederland wel. Deze en andere streekbieren worden in de brouwerijen van Wallonië geproduceerd. Verder is het bekende Spa Bronwater. Liefhebbers van traditioneel eten, zitten goed in deze provincie. Streekspecialiteiten zoals "tarte al d'jote" (uientaart) in Nijvel, "escavèche" (gebakken vis) in Bergen, "lapin du lundi parjuré" (verloren maandag konijn) in Doornik, "oie à l'instar de Visé" (gans op de wijze van Visé), zullen de tong doen smelten.